Učitelji

Katja Granda

katja grandase je s prvimi plesnimi koraki srečala že v vrtcu in od takrat je ples stalni spremljevalec v njenem življenju. Prve plesne korake je naredila v ritmih standardnih in latinskoameriških plesov, nato pa v gimnazijskih letih posvetila večino svojega prostega časa hip hop-u, kjer je bila del male in velike članske tekmovalne formacije, s katero so postali tudi evropski prvaki in zasedali visoka mesta tako na državnih kot svetovnih prvenstvih.

Po odločitvi, da preneha s tekmovalnim plesom, je (na našo srečo) odkrila Šolo irskega plesa v Ljubljani in se zaradi velikega navdušenja nad tem plesom in glasbo takoj odločila, da se pridruži. Kmalu so irski plesi postali več kot samo hobi in sedaj irske plese v Šoli irskega plesa pleše že osmo leto, poučuje pa pet let. V tem času se je udeležila več delavnic irskega plesa na Irskem in v Sloveniji pri priznanih plesnih učiteljih in opravila tudi nekaj izpitov (»grade exams«) iz irskega plesa pri komisiji CLRG (komisija za irski ples na Irskem). Še naprej se plesno izpopolnjuje in pridobiva nova znanja, tako v irskih plesih kot tudi v drugih plesnih zvrsteh. Prav tako sodeluje pri ustvarjanju koreografij in tudi redno nastopa na raznih festivalih, koncertih in dogodkih, ki jih organizira Šola irskega plesa in drugi izvajalci kot na primer Orkester Mandolina Ljubljana, Prifarski muzikanti, Bog Bards in D’Brincl bend.

V Šoli irskega plesa poučuje tako začetne kot nadaljevalne skupine. Njeni učenci pa jo imajo radi zaradi neizmerne energije, njenega toplega nasmeha, izjemnih plesnih in koreografskih veščin in njene želje po prenašanju znanja na sproščen, prijazen in spodbuden način.

Svojim tečajnikom želi ponuditi čim bolj sproščene, zabavne in energije polne ure. Najljubše so ji ure posvečene pripravam na zaključno poletno zabavo ŠIP, saj takrat s pomočjo učencev skupaj ustvarja nove koreografije in je ozračje vedno nabito s pozitivno in ustvarjalno energijo.

Zakaj Irski ples

narekovaji Irski ples me je očaral takoj, ko sem videla nastop skupine Riverdance in Lord of the dance. Ko sem izvedela, da pri nas obstaja šola irskega plesa, me je zanimalo, kako irski ples zgleda v praksi in se vpisala na tečaj.
Izkazalo se je, da je bila to ena izmed najboljših odločitev! narekovaji1