Aktualno

Začetni tečaji irskega plesa za otroke in odrasle

ZAČETNI TEČAJ- OTROCI: Ponedeljki od 17:00-18:00, začetek 5.9.
ZAČETNI TEČAJ- ODRASLI (1. termin): Torki od 19:15-20:15, začetek 6.9.
ZAČETNI TEČAJ -ODRASLI (2. termin) : Srede od 20:00-21:00, začetek 7.9.Lokacija: ŠIP studio, Litijska cesta 38

Zaradi omejitve števila tečajnikov so obvezne predhodne prijave !


Primerno za vse starostne skupine :)

Kontakt: 031 460 870

Email: info@irskiplesi.com

Erin’s Heartbeat -ples in glasba zelenega otoka

When:
6. March, 2020 @ 8:00 pm – 10:00 pm
2020-03-06T20:00:00+01:00
2020-03-06T22:00:00+01:00
Where:
Španski borci
Zaloška cesta 61
1000 Ljubljana
Contact:
Katja Granda
031 460 870

Erin’s Heartbeat
… ples in glasba zelenega otoka…

Edinstveni plesno-glasbeni spektakel, ki vas odpelje na Irsko, smaragdni otok izjemnih naravnih prostranstev ter kulturnih raznolikosti!

Od veseljaškega vzdušja v pristnem irskem pubu, preko mističnih melodij keltskega sveta, do pompoznih plesno-glasbenih stvaritev – od irske živahnosti do keltske zasanjanosti. Razvoj in raznolikost irskega plesa in glasbe skozi čas vam predstavljajo plesalci Šole irskega plesa ter glasbena skupina Noreia.

Šola irskega plesa
Ideja o Šoli irskega plesa se je porodila Irki Joan McIntyre, ki je živela v Sloveniji. Po njeni vrnitvi na Irsko pred nekaj leti je vodenje šole prevzela Katja Granda. Vse od odprtja leta 2005 ŠIP nudi sproščene, zabavne in energije polne ure plesa.

Znotraj šole deluje tudi skupina za nastopanje, ki z velikim uspehom predstavlja enega najbolj razpoznavnih elementov irske kulture. Redno nastopajo na velikih dogodkih doma (Festival Lent, irski večeri z Orkestrom Mandolina Ljubljana v Cankarjevem domu, Slovenski filharmoniji,
Kulturnem domu Španskih borcev, predskupina za Lord of the Dance v Areni Stožice in še mnogo drugih) in v tujini (Sarajevo Irish festival 2018, Irski festival v Zagrebu, Triskell festival v Trstu, …), tokrat pa skupaj z glasbeno skupino Noreia ponovno pripravljajo pravo plesno predstavo, v kateri bo nastopilo 30 plesalcev.
Dogodek poteka v sodelovanju z Veleposlaništvom Irske.

Noreia
Noreia je petčlanska zasedba izkušenih glasbenikov, ki preigravajo tradicionalne irske, škotske in bretonske melodije, a ne vedno na povsem tradicionalen način! V zadnjem času skupina aktivno spaja »keltsko« tradicijo s svojo lastno dediščino – slovensko ljudsko glasbo, kar ustvarja unikaten in prepoznaven zvok!
V zadnjih treh letih delovanja je skupina Noreia zabeležila preko 200 nastopov. Zasedba se vedno pogosteje pojavlja na festivalskih odrih, tako doma, kot v tujini. Za njimi so uspešne turneje: Irska, Hrvaška, Italija, Avstrija, Češka, Nizozemska, Nemčija in Španija.

Ob izdanih 3 studijskih albumih v zadnjih 5 letih je skupina ena najbolj aktivnih domačih etno-folk zasedb, za njimi pa so tudi sodelovanja s številnimi zvenečini glasbenimi imeni: Donal Lunny, Tola Custy, Donncha & Diarmaid Moynihan, Maurice Lennon in številni drugi.

Zasedba:
– Ana Novak: violina, vokal
– Anej Ivanuša: lesena flavta, piščali, elektronika
– Gašper Šinkovec: kitara, harmonika, vokal
– Robert Bone: klarinet, irske piščali, irske dude, klavir, vokal
– Stanči Škarja: bas

Dogodek podpira Veleposlaništvo Irske v Ljublani.

– – – – – – – – – – – –
🎫 Vstopnice: mojekarte.si, OMV Slovenija in Petrol Slovenija bencinski servisi
Spletni nakup: http://bit.ly/ErinsHeartbeat

Zakaj Irski ples

narekovaji Irski ples me je očaral takoj, ko sem videla nastop skupine Riverdance in Lord of the dance. Ko sem izvedela, da pri nas obstaja šola irskega plesa, me je zanimalo, kako irski ples zgleda v praksi in se vpisala na tečaj.
Izkazalo se je, da je bila to ena izmed najboljših odločitev! narekovaji1